top of page

הערכה של מטופלים עם אי ספיקת לב

כישלון של המשאבה


מהי אי ספיקת לב?


אי ספיקת לב היא מצב רפואי נפוץ שבו הלב אינו מצליח להזרים דם בכמות מספקת לכל חלקי הגוף, בהתאם לצרכים המטבוליים. הדבר נגרם עקב פגיעה בתפקוד החדרים – או בירידה בכוח ההתכווצות (אי ספיקת לב סיסטולית), או בהפרעה במילוי הדם (אי ספיקת לב דיאסטולית). 

ראיון עם המטופל מוני יוסף ופרופ' ליאור פרל

כתוצאה מכך, מצטברים נוזלים בריאות, ברגליים או באיברים פנימיים. התסמינים כוללים

קוצר נשימה, עייפות, בצקות ועלייה במשקל. הגורמים השכיחים כוללים מחלת לב כלילית, יתר לחץ דם ומחלות מסתמים. הטיפול משלב שינוי אורח חיים, תרופות ולעיתים התקנים או פרוצדורות מתקדמות לשיפור תפקוד הלב.

זאת המחלה הגורמת לשיעור האשפוזים הגבוה ביותר בעולם המערבי, ואינה מאובחנת במקרים רבים.

אי ספיקת לב סיסטולית (HFrEF) מתארת ירידה ביכולת ההתכווצות של שריר הלב, לרוב עם ירידה במקטע הפליטה , ומובילה לירידה בתפוקת הלב. לעומתה, אי ספיקת לב דיאסטולית או HFpEF, מתרחשת כאשר הלב מתקשה להתרפות ולהתמלא בדם כראוי, למרות שמקטע הפליטה נשמר.

שתי הצורות גורמות לתסמינים דומים, אך שונות במנגנון, באבחון ובאופן הטיפול.


הסבר על פיתוח מכשיר לניטור מטופלים עם אי ספיקת לב

מה כולל השירות? 

 

בנושא זה, פרופ' פרל יוביל את האבחון, המעקב או הטיפול במטופלים עם אי ספיקת לב. במסגרת הפגישה, ייבחנו מכלול הנתונים הרפואיים של המטופל, תוצאות בדיקות קודמות והתסמינים הקיימים. בהתאם לממצאים, תותאם תוכנית טיפול אישית או תתבצע הערכה לצורך בפעולה רפואית מתקדמת. 


הערכת חולה עם אי ספיקת לב כוללת תשאול מקיף, בדיקה גופנית (לרוב יימצאו קוצר נשימה, בצקות בגפיים, גודש ורידי צוואר), הערכה של בדיקות דם, אק״ג ואקו לב להערכת תפקוד חדר שמאל ומסתמי הלב. במקרים מסוימים נדרשת גם הפנייה להערכה המודינמית בצנתור ימני למדידת לחצים בלב ובריאות והערכה של תפוקת לב.


הטיפול כולל תרופות המפחיתות עומס על הלב (ACEi/ARNI, בטא-בלוקרים, אנטגוניסטים לאלדוסטרון, SGLT2i), משתנים, ולעיתים שילוב עם התקנים כגון CRT או קוצבים/דפיברילטורים במטופלים מתאימים.

bottom of page